Centrum för genusvetenskap

Prata genus på SciFest

2017-03-10

I veckan (9-11 mars) är det SciFest på Fyrishov och flera av Uppsalas skolor kommer att vara på plats för att prova på olika aktiviteter inom universitetets alla vetenskapsområden. På lördag öppnar SciFest även upp för allmänheten och då är det fritt fram för alla intresserade.

Centrums forskare Karin S. Lindelöf har arrangerat en monter så att elever, lärare och allmänheten kan få prata och lära sig mer om genus. Vad gör egentligen en genusvetare? Hur görs kön? Och varför? I Centrums monter går det att bygga lego, bläddra i tidningar, klä ut sig och det finns även möjlighet att gå en miniversion av den feministiska stadsvandringen. SciFest har öppet kl. 9-16 och självklart är det gratis. Varmt välkomna till monter 15 på övre våningen där Karin tillsammans med andra kollegor och studenter gärna pratar mer.

På lördag kommer även Centrums forskare Anneli Häyrén att synas på stora scen mellan 12.30 - 14.00. Då pågår nämligen Science Slam där forskare från Uppsala universitet presentera sina forskningsområden på ett populärvetenskapligt sätt.

Läs mer om SciFest och en intervju med Karin på SciFestUppsala.

Nyheter