Genuslunch på Uppsala stadsteater

Sedan hösten 2013 anordnar vi tillsammans med Folkuniversitetet den populärvetenskapliga föreläsningsserien Genuslunch. Vi samarbetar även tillsammans med Uppsala stadsteater. Under tre tisdagar ger forskare från Centrum föreläsningar om vitt skilda ämnen - samtidigt som gästerna intar lunch. Verksamheten finansieras med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Ordinarie pris 90 kr / 75 kr för studenter - inkluderar en enkel vegetarisk lunch, kaffe/te och kaka. Biljetter kan köpas på www.uppsalastadsteater.se, på telefon: 018 -14 62 00 eller i biljettkassan (Kungsgatan 53, Uppsala).

Tid: 11.45 - 13.00

21 mars Kristina Andersson, lektor i didaktik och forskare vid Centrum för genusvetenskap, Uppsala universitet: Varför ser vi inte likheterna som vi arbetar för? - Genusarbetets moment 22 i förskola/skola

25 april Malin Jordal, forskare i genusvetenskap vid Centrum för genusvetenskap, Uppsala universitet: Ett nytt vårdbehov i multikulturella Sverige? Berättelser om kirurgisk klitorisrekonstruktion.

9 maj Helena Wahlström Henriksson, professor i genusvetenskap vid Centrum för genusvetenskap, Uppsala universitet. Mamman och minnet – män skriver om sina mödrar

Köp biljett till genusluncherna