Öppna föreläsningar och evenemang

Innehåll:

Centrum för genusvetenskap anordnar flera olika typer av seminarium, föreläsningar och event som är öppna för allmänheten. På denna sida kan du läsa mer om vad som händer på Centrum för genusvetenskap under terminen. 

På grund av coronavirusets spridning har Centrum för genusvetenskap beslutat att ställa in våra öppna seminarier och evenemang terminen ut. 


Torsdagsseminarium - INSTÄLLT 

Centrum har ett seminarieprogram förlagt till torsdagar kl. 13.15–15.00 som är öppet för alla intresserade. Seminarierna hålls hos Centrum för genusvetenskap, Villavägen 6.

Torsdagsseminarierna samlar flera olika forskningsområden vid Centrum för genusvetenskap; män och maskuliniteter, kropp/kroppslighet, queerteori och naturvetenskap är några teman som reflekterar bredden i den forskning som bedrivs vid Centrum för genusvetenskap. Seminarierna ämnar också att skapa möten mellan forskare och studenter över vetenskapsområdena.

Se hela programmet


Queerseminarium

Centrum för genusvetenskap anordnar även öppna queerseminarier för den som är intresserad. Seminarierna hålls vanligtvis på Centrum för genusvetenskap, Villavägen 6, kl. 18.00-20.00. Se aktuellt program för mer information.

Queerseminarierna är en mötesplats för alla som är intresserade och/eller arbetar aktivt med queerbegreppet i praktik, teori eller aktivism. 

Inga queerseminarier VT2020


Genuslunch - INSTÄLLT

Centrum för genusvetenskap anordnar tillsammans med Folkuniversitetet och Reginateatern den populärvetenskapliga föreläsningsserien Genuslunch. Vid två tillfällen denna termin ger forskare från Centrum föreläsningar om vitt skilda ämnen. En sopplunch serveras från 11.45 och föreläsningen drar igång lagom till kaffet. Verksamheten finansieras med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Biljettpris 100kr (ordinarie), 90kr (student). I biljettpriset ingår sopplunch, kaffe/te och kaka. Biljetter kan köpas i biljettkassan på Reginateatern (tisdag-fredag 11-16, lördag 11-13), eller via hemsidan: https://www.reginateatern.se/biljetter.php
Begränsat antal platser.

Tid och plats: 11.45-13.00 på Reginateatern, Trädgårdsgatan 6

Datum för VT2020
23 april - INSTÄLLT!
"Jag älskar dig, mannen": Mäns vänskap i svensk TV
Klara Goedecke, lektor och forskare vid Centrum för genusvetenskap

14 maj - INSTÄLLT!
Digitalisering i vården: oflexibla system i en flexibel vardag?
Minna Salminen Karlsson, forskare vid Centrum för genusvetenskap samt Institutet för informationsteknologi


Feministisk stadsvandring

Vi vill att fler människor ska få möjlighet att lära sig om universitetsstaden Uppsala från ett feministiskt perspektiv och anordnar därför feministiska stadsvandringar.

Syftet med den feministiska stadsvandringen är att lyfta fram feministiska förkämpar som har levt och verkat i vår stad, samt visa upp platser som är eller har varit viktiga för jämställdhetskampen.

Datum VT2020: 
8 mars, samling vid Geijerstatyn utanför Universitetshuset kl. 15.00. Stadsvandringen tar ca. 1h.

Läs mer om de feministiska stadsvandringarna → 

Tack till Rådet för lika villkor vid Uppsala universitet som gjort den feministiska stadsvandringen möjlig.
 


Genusstafett - INSTÄLLT

Vad diskuteras i den aktuella genusforskningen?

Kom och lyssna när forskare från Centrum för genusvetenskap får 10 minuter var på sig att presentera sin forskning. Om allt från vulvasmärtor, mammor på rymmen, extrema motionslopp, biavel, säkerhetssektorn och att bli biolog, till surrogatmödraskap, kemistudier, ensamstående mödrar och pedagogisk dokumentation i förskolan.

INSTÄLLT!