Ny student vid Centrum för genusvetenskap

Den här sidan är till för dig som är antagen på kurs eller program vid Centrum för genusvetenskap. Vi hälsar dig varmt välkommen till en spännande och intressant termin! Här svarar vi på de vanligaste frågorna från nyantagna studenter – läs gärna igenom innan du kontaktar kursadministratör eller studierektor. 

Vanliga frågor och svar

Innehåll:

Jag har blivit antagen – vad gör jag nu?

När du får ditt första antagningsbesked ska du tacka ja om du fortfarande vill ha en plats på kursen. När du har tackat ja till din plats får du ett bekräftande andra antagningsbesked. OBS! Sista svarsdag för antagningsbesked 1 är 23 juli 2021.

När du har fått det andra antagningsbeskedet är det dags att skaffa studentkonto och registrera dig på dina kurser. Det gör du via uu.se/student.

Jag har blivit placerad som reserv – när får jag veta om jag har blivit antagen?

Vi kallar reserver i mån av plats från mitten av januari för vårterminen och från slutet av augusti för höstterminen. Om kursen startar under senare delen av terminen, börjar reservantagningen cirka en vecka före kursstart. 

Jag missade att anmäla mig - kan jag göra en sen anmälan? 

Om du missade att anmäla dig innan den 15 april, kan du göra en sen anmälan till kurser och program i genusvetenskap som öppnas från och med den 16 juli via Antagning.se.

Hur påverkar spridningen av Covid-19 min undervisning?

I enlighet med universitetets och nationella rekommendationer planerar vi för en återgång till campusundervisning hösten 2021.

Föreläsningar på Genusvetenskap A spelas in, och färdighetsseminarierna ges i realtid via Zoom. Övriga seminarier på Genusvetenskap A och samtlig undervisning på Genusvetenskap B ges på campus i större lokaler där fysisk distansering är möjlig.

Studenter med förkylningssymptom ska inte delta i campusundervisningen, och det kommer därför att vara möjligt att tentera av obligatoriska seminarier i efterhand.

Masterprogrammets kurser under första halvan av terminen kommer att ges digitalt, med undantag för kursen Tvärvetenskaplig metod och skrivprocess, 7.5hp, som ges på campus men med möjlighet att delta digitalt.

Mer information om coronaläget för studenter hittar du här →

Var hittar jag min kurslitteratur?

Litteraturlistan finns i varje enskild kursplan. Sök fram din kurs för att hitta länk till aktuell kursplan här →

Ett begränsat antal exemplar av kurslitteraturen finns på Karin Boye-biblioteket i Engelska parken.

Var ligger Centrum för genusvetenskap?

Centrum för genusvetenskap ligger på Villavägen 6, i botaniska trädgården, bakom Orangeriet. Centrum har en egen undervisningslokal som ligger på nedervåningen, Karin Westman Berg-rummet (KWB) och som passar för mindre föreläsningar och seminarier. Större föreläsningar brukar ske i någon av Engelska parkens större salar.

Kontakt

Centrum för genusvetenskap, entré
Entrén till Centrum för genusvetenskap

För frågor om utbildningen, kontakta kursadministratör eller studierektor

Mer information för nya studenter hittar du på uu.se/student/valkommen. Här finns länkar och information om registrering, bostad, studentliv med mera. 

Centrum för genusvetenskaps hemsida, gender.uu.se, uppdateras kontinuerligt och här hittar du mer information om vår verksamhet och även de öppna seminarier och föreläsningar som du som student är varmt välkommen att ta del av. Vi har också en facebooksida som finns här

Senast uppdaterad: 2021-10-01